Staat u er wel eens bij stil hoe bijzonder het is dat we samen in één huishouden kunnen leven met katten? Katten staan nog erg dicht bij de natuur en toch kiezen ze ervoor om samen met ons mensen te leven. Helaas gaat dat niet in ieder huishouden even harmonieus.
Je hoort het zo vaak: honden hebben een baas en katten hebben personeel. Katten komen soms wat afstandelijk over op ons. Maar als je de omgeving van je kat optimaliseert en rekening houdt met al haar behoeften dan kun je een fantastische band opbouwen met je kat!
Want katten kun je zeker iets leren. Sterker nog, katten zijn zo slim dat ze geleerd hebben wat ze moeten doen om iets van ons gedaan te krijgen. Bv. 'Als ik bij de deur ga miauwen komt er vanzelf iemand die hem open doet.'
Mijn doel is om ervoor te zorgen dat u en uw katten
gelukkig en harmonieus kunnen samenleven.
Soms krijgen we te maken met ongewenst gedrag van onze kat. Dit is al het gedrag dat u als eigenaar liever niet wil zien, maar voor de kat vaak heel normaal is. Ze probeert er meestal iets duidelijk mee te maken.
Wat voor de één ongewenst gedrag is, is voor de ander geen probleem. Op het aanrecht springen bijvoorbeeld, krabben aan meubels, miauwen of krabben aan een deur.
Maar er zijn ook gedragingen die logischerwijs bijna niemand wil zien. Bijvoorbeeld sproeien in huis, onzindelijkheid, in handen of voeten bijten of krabben, braken direct na het eten.
Heeft u te maken met ongewenst gedrag bij uw kat, neem dan contact met mij op. We kijken welke dienst het meest geschikt is om uw probleem aan te pakken (bv. telefonisch, huisbezoek, gedragsadvies traject).
Probleem gedrag kan ook ongewenst gedrag zijn, maar waar ongewenst gedrag compleet normaal is voor de kat. Is probleem gedrag ook voor de kat haar welzijn een probleem.
Denk hierbij aan agressie naar mensen of andere katten of extreme angst. Dit zijn vaak lastige kwesties om op te lossen. Je hoort dan vaak dat mensen al van alles hebben geprobeerd en met de handen in het haar zitten. Er zal bij deze katten eerst een goede diagnose gesteld moeten worden en vervolgens een therapieplan gemaakt moeten worden.
Ik kan u daar zeker in helpen en begeleiden. Over het algemeen zullen we een gedragsadvies traject starten. Waarbij u een vragenlijst invult en ik een huisbezoek breng om het gedrag van uw kat te observeren en een diagnose te stellen. Daarna ontvangt u advies op maat en enkele maanden nazorg.
Naast hulp en advies bij ongewenst of probleem gedrag van uw kat, kan ik ook met u meekijken hoe we problemen in de toekomst kunnen voorkomen. Denk hierbij aan de volgende vragen:
Ik kom voor het beantwoorden van deze vragen bij u thuis en loop een stappenplan met u door.
Heeft u een andere preventieve vraag? Ook daar kan ik voor langskomen of wellicht is een telefonisch adviesgesprek voldoende. U kunt vrijblijvend contact opnemen.
Konijnen zijn een populair huisdier en worden vaak gezien als een perfect huisdier voor kinderen. Konijnen zijn echter dieren met eigen behoeften en gevoelens. Dit kan soms zorgen voor ongewenst en/of probleemgedrag bij konijnen. Denk bijvoorbeeld aan tralie bijten, aggressief of sexueel gedrag naar mensen, angst, overgewicht. Heeft u hulp nodig bij het oplossen van een probleemgedrag neem dan gerust contact op.
Daarnaast bied ik ook preventief advies voor het koppelen van konijnen. Konijnen zijn groepsdieren en horen niet alleen te leven. Ze hebben een maatje nodig. Het koppelen van 2 (of meer) konijnen kan echter best moeizaam gaan, waarbij de konijnen elkaar serieus kunnen verwonden. We willen dat een koppeling zo soepel mogelijk gaat, zodat de konijnen geen negatieve associatie maken met elkaar. Hiervoor dien je de koppeling goed voor te bereiden en van te voren te weten wat normaal en wat aggressief gedrag is tijdens een koppeling, zodat je alleen ingrijpt als het echt nodig is. Op deze manier zal een koppeling zo vlot mogelijk verlopen. Een koppeling kan enkele dagen tot soms weken duren.
Wanneer u vragen heeft over het gedrag van uw kat of konijn kunt u via de e-mail of het contactformulier contact opnemen. Na het ontvangen van uw bericht zal ik doorgaans binnen 2 werkdagen contact met u opnemen.
Ik werk vanuit Ede (Gelderland). Voor adviestrajecten en huisbezoeken houd ik een straal van ongeveer 20 kilometer aan. Wenst u alleen telefonisch advies dan maakt het niet uit waar u woont.
Ik zal via de e-mail contact met u opnemen en u vragen een intakeformulier in te vullen. Daarna hebben we kort telefonisch contact om te bepalen op welke manier ik u het beste kan helpen. Bijvoorbeeld door middel van een telefonisch consult, een huisbezoek of een compleet gedragsadvies traject. Bekijk vooraf alvast de mogelijkheden en bepaal waar uw voorkeur naar uit gaat. Mijn diensten en tarieven overzicht vindt u hier.
Ik mail u vervolgens een offerte voor de overeengekomen diensten. Zodra u deze offerte heeft bevestigd plannen we een afspraak in met datum en tijd waarop ik bij u langs zal komen of we elkaar telefonisch spreken. De factuur volgt na het huisbezoek/telefonisch consult. Zijn we helemaal nieuw voor elkaar dan vraag ik van te voren een aanbetaling van 50%.
Femke Schepers staat ingeschreven in het diergeneeskunderegister
Fefera Pet Care is lid van international cat care isfm
Copyright © Alle rechten voorbehouden